Webnaplóm

csillagszóró 1968 - lekvár ügy - fogaskerekű vasút menetrend 1885. évi - helló! 2015 van! - első Zahia YouTube video - Quaestor károsultak kárrendezési alap - valóban 444-szer - Calzedonia 2015

Ne szedd szét! Inkább megmutatom - én már szétszedtem - Integető szerencse cica

2015. január 29. 00:53 - linkNapló

Integető szerencse cica (Maneki-neko) - égetett kerámia, elektromechanikus karmozgató szerkezettel

Integető cica - integető szerencse cica

A porcelán macska magassága 20 centiméter.

YouTube video - így integet - kívül-belül

A belső - elektromechanikus karmozgató szerkezet

elektromechanikus karmozgató szerkezet

Az elektronika és a karmozgató ingás mechanika

Az elektronika és a karmozgató ingás mechanika

Elektronika panel

Elektronika panel

Még egy pillantás a belsőségekre

Még egy pillantás a belsőségekre

Maneki-neko - Az integető macska, vagy maneki-neko gyakorta előforduló szobrocska Japánban. Általában kerámiából készül, és úgy tartják, szerencsét hoz a tulajdonosának. Sokszor üzletek, éttermek, pacsinko szalonok és vállalatok bejáratánál találkozhatunk vele. Néhány elektronikusan vagy elemmel működik, így mozgatva a mancsát.
A maneki-neko több változata ismert, különböző színekben és pózban megtalálható. A leggyakoribb szín a fehér, a fekete, az arany és a piros. A szobrokon kívül kulcstartóként, perselyként, virágcserepeken és evőpálcikákon találkozhatunk vele. Néha tévesen „kínai szerencsemacskának” hívják, mivel egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kínai kereskedők körében is.
Wikipédia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Maneki-neko

Ne szedd szét! Inkább megmutatom - én már szétszedtem - Integető szerencse cica - Integető szerencse cica - égetett kerámia, elektromechanikus karmozgató szerkezettel - A porcelán macska magassága 20 centiméter. - A belső - elektromechanikus karmozgató szerkezet - YouTube video - így integet - kívül-belül - Az elektronika és a karmozgató ingás mechanika - Elektronika panel - Még egy pillantás a belsőségekre - Maneki-neko

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://linknaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr977119351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása