Webnaplóm

csillagszóró 1968 - lekvár ügy - fogaskerekű vasút menetrend 1885. évi - helló! 2015 van! - első Zahia YouTube video - Quaestor károsultak kárrendezési alap - valóban 444-szer - Calzedonia 2015

Glenn Gould zongorázik - Piano Music - Medium Play vinyl hanglemez

2014. szeptember 19. 23:38 - linkNapló

Glenn Gould zongorázik - Piano Music - Bach koncsertók

Medium Play vinyl hanglemez - Melodia - újszerű, karcmentes vinyl lemez

Piano Music - Glenn Gould hanglemez

A hanglemez tartalma - Bach koncsertók

A hanglemez tartalma - Bach koncsertók

A hanglemez borító teljes hátoldal

Glenn Gould zongorázik

Glenn Herbert Gould (Toronto, Kanada, 1932. szeptember 25. – Toronto, 1982. október 4.) zongoraművész.
Gould a 20. század egyik legismertebb és legkiválóbb klasszikus zenei zongoristája volt. Játékában egyesült az a technikai tudás és zenei érzékenység, amely lehetővé tette, hogy különleges tolmácsa legyen Johann Sebastian Bach összetett, polifonikus zenéjének. Nemzetközi karrierje 1955-ben kezdődött, amikor lemezre játszotta Bach Goldberg variációit. 1981-ben újra elkészítette a felvételt. 1964. április 10-én lépett fel utoljára, ezután már kizárólag lemezfelvételeket készített. Nem kedvelte a romantikus zeneszerzőket, köztük Robert Schumannt, Frédéric Chopint és Liszt Ferencet. Érdekelte a zeneszerzés, az írás, televízióban is dolgozott. 1982. szeptember 27-én jelentősen megromlott az egészségi állapota, és október 4-én agyvérzés következtében elhunyt.

Wikipédia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Glenn_Gould

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://linknaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr296713309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása