Webnaplóm

csillagszóró 1968 - lekvár ügy - fogaskerekű vasút menetrend 1885. évi - helló! 2015 van! - első Zahia YouTube video - Quaestor károsultak kárrendezési alap - valóban 444-szer - Calzedonia 2015

Szemereki Teréz kerámia alkotása

2014. március 16. 01:45 - linkNapló

Ajándékként kaptuk. Úgy 30 vagy 40 évvel ezelőtt – senki nem emlékszik már a családban. A kerámia tárgy mindennapos látvány eleme a szobának. Ma megfordítottam. SZ T monogram az alján. Ennyi idő után már csak kiderítem ki volt az alkotója! Az internet néhány perc alatt segített.

Növénylenyomatok – Szemereki Teréz kerámia alkotása

Növénylenyomatok - Szemereki Teréz kerámia alkotása

A mázas, égetett kerámia alkotás mérete 21 x 26 centiméter. Funkcióját tekintve – alaposan gyanítom – váza. Mi egyaránt tartunk benne vizet vágott virágokkal és száraz növényeket is.

Megmutatom a másik oldalát is

Megmutatom a másik oldalát is

A kerámia alján Sz T jelzés

A kerámia alján Sz T jelzés

Szemereki Teréz 1947-ben Tatán született. 1966-ban érettségizett a Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban – 1972-ben diplomázott az Iparművészeti Főiskola Kerámia szakán, azóta tagja a művészeti alapnak. Köztéri munkája, 3 méter magas kerámia plasztika, Körmenden látható. Önálló kiállításai mellett rendszeresen részt vesz a hazai és külföldi kiállításokon és pályázatokon. Több alkalommal ösztöndíjasa a Siklósi és Kecskeméti Kerámia Stúdiónak. 1989-ben ösztöndíjat kapott Finnországba. 2008-ban Ferenczy Noémi-díjjal tüntették ki.

Wikipédia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szemereki_Teréz

Szemereki Teréz kerámia alkotása

Statikus címkék: Növény lenyomatos kerámia – Szemereki Teréz kerámia alkotása – A mázas, égetett kerámia alkotás mérete 21 x 26 centiméter – Növénylenyomatok – Szemereki Teréz kerámia alkotása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://linknaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr95826141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása